Nyheter

Rapport fra BARK-seminaret 2022

BARK er Riksantikvarens Bevaringsprogram for utvalgte arkeologiske kulturminner og kulturmiljø. Tilskudd fra programmet gis til skjøtsel, formidling og tilrettelegging av kulturmiljøer for publikum. Prosjektene blir utført av fylkeskommuner, Sametinget og mange lokale samarbeidspartnere.

Publisert: 11. november 2022

Gruppebilde fra BARK-seminaret 2022 Foto: Håkon Reiersen, Arkeologisk museum UIS

Den 18.-19. oktober ble BARK-seminaret 2022 gjennomført i samarbeid mellom Riksantikvaren og Rogaland fylkeskommune. Seminarene avholdes årlig, men har på grunn av pandemien ikke funnet sted siden 2019. Seminarets første dag ble avholdt på Stavanger museum, der deltagerne fikk presentert et stort mangfold av både avsluttede, pågående og planlagte prosjekter. Presentasjonene viste at vi gjennom godt samarbeid og med forholdsvis små midler kan få gjennomført mange gode tilretteleggings- og formidlingsprosjekter, til glede lokalt og regionalt.

Dag to av seminaret var utendørs med besøk på mange flotte lokaliteter i Rogaland som er tilrettelagt, skal tilrettelegges eller oppgraderes. Turen gikk til bergkunsten på Fluberget, deretter Vistehåla som er universelt tilrettelagt, Sola ruinkirke, Tinghaugplatået og strandgravfeltet på Hå.

Omvisning på strandgravfeltet på Hå
Foto: Eva Walderhaug, Riksantikvaren
Omvisning på strandgravfeltet på Hå
Foto: Eva Walderhaug, Riksantikvaren