Nyheter

Siste nytt innen tilskudd

Les om søknader i Digisak for 2023, ny veileder om tilskuddsforskrift og spørsmål om tilsagnsfullmakten.

Publisert: 11. november 2022

Disse freda stabburene på Vesterdal i nedre Vestfold og Telemark fylke fikk tilskudd i 2022 Foto: Ingvild Vesterdal

Søknader i Digisak for 2023:

I Digisak var det per 3. november registrert 466 søknader for til sammen 334 millioner på post 71, og 138 søknader for til sammen 242 millioner på post 74. Det kan bli endringer i tallene ved gjennomgang av søknadene, men vi ser en tendens til at antallet søknader har gått ned på post 71 sammenlignet med 2022. Søknadene på post 74 har holdt seg stabilt, men den totale søknadssummen er høyere.

Søknadsskjemaet i Digisak var noe endret fra i fjor. Endringene består i færre trinn, både når det gjelder steg i skjemaet og opplasting av vedlegg. Søknadsbudsjettet var også noe omarbeidet. Der var det nå blitt mulig for søkeren å legge inn verdien av alle former for egenandel, både innsats, dugnad, egne materialer og andre tilskudd som søkeren har skaffet. Responsen fra søkerne på Digisak viste også en bedring i vurderingene sammenlignet med ifjor.
Regionalforvaltningens og Sametingets søknad og rapportering: Vi minner om søknadsfrist 5. januar for regionalforvaltningens og Sametingets søknader om midler fra tilskuddspostene 71-79. Rapporteringsfrist for tilskuddsåret 2022 er 1. februar. Skjema for søknad om tilskudd fra Riksantikvaren sendes ut første uken i desember.

Veileder tilskuddsforskrift

Første del av veileder om tilskuddsforskriftene blir gjort tilgjengelig i løpet av november. Den blir blant annet å finne på www.kulturmiljoforvaltning.ra.no.

Tilsagnsfullmakten – spørsmål til regionalforvaltningen og Sametinget

Riksantikvaren har fått i oppdrag fra KLD å gi en anbefaling om tilsagnsfullmakten for tilskuddspostene som regionalforvaltningen og Sametinget forvalter. Anbefalingen skal dreie seg om størrelsen på den og videre bruk.

Riksantikvaren har derfor sendt ut spørsmål til regionalforvaltningen og Sametinget om dette. Svarene skal danne et grunnlag for anbefalingen til KLD. Svarfristen er 24. november.